Måndag 30 mars 2009

Idag är det måndag. Hatar måndag. Idag var jag jättetrött hela skoldagen och hade huvudvärk till och från. Vi slutade 15.20 idag vilket innebär att jag var tvungen att vänta i skolan i 50 min på att nästa skulle gå men då Vill Malin att jag ska vara med henne när hon hade samtal med Fouzi och Thomas. Jag var med ett tag sen var jag tvungen att vänta utanför medans dom fortsatte snacka i drygt en halvtimme. Dom var färdiga 16.40. Sen pratar jag lite med Fouzi då han från ingenstans säger "Du är väldigt bra på att ljuga Pernilla", och han förklarar att moppen jag åkte på i onsdags var stulen och att jag tydligen visste om det (?), jag visste inte om det och jag säger bara lungt det och att jag antog att det var Emlis eftersom han kom ju med den. Då säger han att jag drar förhastade slutsatser och att jag inte ska anta saker, men jag har fortfarande inte ljugit. Fouzi hade berättat för X antal lärare att jag tydligen visste om att den var stulen inklusive Ulrika (min mentor). Jag blev sur och sa bara att han gjorde precis samma sak, han antog att jag visste om det och han ska inte säga något då och han blev ganska irriterad då han fattade att han inte hade något att komma med. IN YOUR FACE MF!!
Puss & Kram

Livet är surt.

Jag blir trött på att folk klagar på när jag säger till att jag har ont i huvudet, eller magen. Eller vad som helst! Självklart säger jag ju när jag har ont, när jag mår dåligt osv. Men att folk klagar på det blir jag lite sur på, speciellt de som vet vad jag har varit med om när jag var liten, alla nätter jag grät mig till sömns som liten i flera månaders tid, just för att ingen brydde sig om mig, ingen lyssnade på mig. Jag har märkt då att en grej jag gör lite omedvetet är just att säga till. Men Det känns förjävligt då alla går runt och tjatar på mig, låt mig säga vad jag vill. Det är någonting jag tar igen för den omtanken jag inte fick när jag var liten.

Uppe med tuppen

Någonting är seriöst fel på mig, jag vaknade 07.15 (sommartid)  och jag är jättepigg. PÅ EN SÖNDAG!? Jag vaknar jättetidigt nu för tiden och det är inte kul.
Puss & Kram

God morgon!

God morgon, har ni sovit gott? Det har inte jag, jag har jätteont i halsen och har jättejobbig hosta. Jag vaknade flera ggr inatt och hade svårt att somna om, sen kl 06.40 var jag pigg som en ärta utan att alarmet hade väckt mig! Jag fick några halstabletter av Helene också.

Mina skrapsår från gårdagens olycka har jag gjort rent ordentligt nu och jag hittade ett linne som täcker största delen av ena skrapsåret.
Idag är det skola som vanligt men efter skolan ska jag ha utvecklingssamtal. Lite efter alla andra som hade det i början av terminen.
Puss & Kram

Ramlade med moppen...

Idag på lunchen kom Emil med sin 30 - moppe, som Jag skulle köra lite med Malin på, när jag skulle svänga sen så var det fullt med grus på vägen + att Malin drog massa i mig... Så jag ramlade. Med Malin på mig. Det var inte kul, skrapade upp lite på hakar och händerna, och ganska mycket på bröstet.


Hakan


Handen


Bröstet, det är värre om man drar ner tröjan lite men jag ville inte göra det. Kanske förstår varför...?
Eftersom Malin landade på mig så är hon oskadd och jag fick ta största smällen.
Puss & Kram

Busunge jag är ^^

Nu gick jag och Malin in i datasalen och jag loggade in på lärardatana där det finns ljud på datan så nu har jag satt på musik. Busig jag är va? :P
Vi hade just jympa också, jag hade glömt jympakläder med eftersom jag har tre olika linnen på mig så tog jag ett av dom och lånade Malins mjukisbyxor. Nu har vi lunch och sen AL i typ två timmar... Vi ska typ få miljöinformation och massa skit, som om alla inte redan tryckt i oss massa miljösnack, nej nej dom ska fylla våra hjärnor med information om växthuseffekten och små isbjörna som dör. Det är ju synd men vi vet redan allt ju. Det är baraa stå ut med det ändå... På tal om miljön, på lördag ska alla släcka lyset mellan 20.30-21.30, i frankrike ska det släcka eiffeltornet då. Ska ni släcka? Jag undrar hur dom ska göra på krogar i stan och sånt...

Idag är det våffeldagen också, ska ni göra några våfflor? Jag vet inte om jag ska det men jag vill, vi får se hur det blir!
Puss & Kram

Skolbarn

Nu står jag och Malin i bibblan och babblar lite med biblotikarien (stavas de så?) för att få skriva lite i bloggen, hon lackar om man använder datorn till att göra saker som inte har med skolan att göra haha men måsta dra nu.
Puss & Kram

Home sweet home...!

Nu är jag hemma igen, varit i skolan som vanligt idag. Dagen gick lite segt men det får man stå ut med...
Efter skolan åkte jag och Izza till Ekerö C och träffade hennes ex där, sen mötte vi Sebbe, Bryan och Tim också. Sen gick jag och Izza till grillen och käkade lite, jag åt lite pommes så jag vet inte hur jag ska orka med middagen nu...? Det blir god middag också bara för det, fläskfilé med potatis och ädelostsås. Mumma!
Helene kom just med några klädkataloger som jag ska kika i.
Ciao!

Godmorgon

Vaknade för en halvtimme sen och har klätt på mig och plattat håret, just nu sitter jag och äter nån müsli som är nyttig utan något socker alls. Riktigt gott! Ska nog sminka mig lite snart men jag har ju ganska lång tid på mig...
Puss & Kram

Godnatt bloggen !

Nu ska jag sova, har tvättat bort sminket och borstat tänderna, ska byta om och läsa en bok nu, sen sova så... Godnatt!
Puss & Kram

Sommarsnygg

Jag ska börja gå ner lite i vikt redan nu till sommaren. Känns som att det börjar bli lite aktuellt! Ska kika runt lite vad man kan göra, ska börja med att gå till gymmet lite mer...!
Puss & Kram

Klagopyramid !

Nu ska jag klaga lite, inte på er, inte på mig. Bara klaga lite.

Jag är trött.
Jag hatar vädret.
Jag har ont i huvudet.
Jag ont i nacke och axlar.
Jag mår inte så bra just nu.
Jag måste åka till skolan imorgon.
Jag tycker inte om mina hundar för tillfället.
Jag har just stått och hjälpt Jerka med maten.
Jag blir jämt och ständigt påmind om gamla minnen som gör ont.

Jag har mycket mer, men vill inte lasta på er för mycket!
Puss & Kram

E du också arg?

- Du Patrik, e du också arrrg?
- Jaåh.
- Va ere rå?
- Jag kante se min panna!


Gammelhund


Igår

Igår åkte jag och Malin till stan och fikade, jag bjöd henne som en lite försenad födelsedagspresent. Det var jättemysigt! Sen gick vi runt i butiker och kikade lite, jag köpte en foundation bara. Sen var nästa ala mina pengar slut (hade bara 300). Sen åkte vi till till Täby typ Roslags Näsby vid ett mysigt ställe brevid tågspåret och satt på en hög cykelramp och lyssnade på musik. Sen kom Malins kompis Johannes och satt där med oss ett tag sen åkte dom med mig till mörby och jag fortsatte med bussen hem medans Malin åkte med Johannes till täby igen. När jag kom till stenhamra var jag tvungen att vänta på bussen i en timme men då träffade jag Natalie och några andra som jag var med ett tag.Sen kom Tommie och plockade upp mig och så åkte vi hem istället för att jag skulle behöva vänta på bussen så länge. Det var gårdagen!
Puss & Kram

Beslutsångest

Jag har beslutsångest, jag klipper mig nästa helg och jag kan inte bestämma mig om jag ska klippa lugg igen eller om jag ska låta det vara. Därför frågar jag er!
Ska jag klippa lugg eller inte?


Lugg...

Godmorgon allihopa!

Godmorgon, jag vaknade för en stund sen och har kollat på tv sen dess...
Planer för idag? Jag vet inte, jag är fikasugen, skulle gärna åka med någon till stan och fika och kolla i lite butiker. Eller så åker jag bara in till Ekerö C och köper en foundation, jag behöver verkligen en! Ska se hur det blir, vad ska ni göra idag då?
Puss & Kram

Let's dance / myskväll

Ikväll har det bara varit lat och mys kväll, Jerka är i Åre och Tommie och Rille är inte här så det är bara jag och Helene hemma, vi åt hamburgare till middag och kollade på en film som vi spelade in förra helgen som heter "Tillbaka till kärleken", sen var det Let's dance och popcorn som gällde. Riktigt mysigt!

Min huvudvärk gick ner lite tidigare idag men nu börjar det komma igen, fan också!
Puss & Kram

kavli reklamen

Tänkte bara säga att Kavli's nya reklam för räkost är jättedålig, den är precis som den gamla med den dansande babyn bara att nu är det en gammal kärring istället. Riktigt tråkig!





Vilken är bäst?

Duktig jag är!

Jag har städat hela dagen, städat hela köket, dvs diskat allt och ställt in i skåpen, torkat alla bänkar och sånt. Röjt upp i hallen, städat hela badrummet och putsat speglarna. Dammsugit korridoren och städat undan där! Jag har också städat i matrummet. Allt detta trots att jag har ett huvud som sprängs vilken sekund som helst.
Som sagt, jag är duktig!

Sjuka jag...

Igår i skolan mådde jag illa den största delen av dagen, på vår näst sista lektion får jag spräng huvudvärk, jag började fan gråta för att det gjorde så och och jag fick panik. Och när jag säger gråta menar jag inte fällla en liten tår, jag menar sitta och storböla som man gjorde när man var liten (fast utan att skrika då). Så gick jag och la mig i vilorummet och somna där, vaknade upp 5 min efter att min buss gått och blev tvungen att ta den som gick en timme senare. Så kom jag hem vid halv fem och gick och la mig direkt, så väckte Helene mig vid åtta tiden och jag går upp och äter, går och lägger mig halv nio igen, sover till åtta på morgonen idag. Nu är jag pigg (konstigt om jag inte vore det). Nu är jag hemma och mår fortfarande illa, men har inte lika ont i huvudet.
Puss & Kram

GRATTIS MALIN!!!

Tänkte bara säga GRATTIS MALIN!! Idag lyser solen för dig gumman, hoppas du har det kul idag!
♥♥♥

Någonting...

..känns fel, jag drömde mardrömmar inatt, vaknade fyra gånger. Idag när jag gick ut och skulle gå, var jag mörkrädd för första gången på flera år, jag kände mig rädd och osäker. Jag känner mig gråtfärdig och vill falla ihop. Vad händer?


Kladdkaka

Malin och fredrik följde med mig hem idag och vi bakade (sååå ovanligt), det blev kladdkaka :)
Jag har bestämt mig för att dela med mig mina favorit recept på olika godsaker och ni hittar alla recept i kategorin Baktips/Recept!

Kladdkaka

Du behöver:
  • 100 g eller margarin
  • 2 st ägg
  • 2,5 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • 2 dl mjöl
Gör så här:

Sätt på ugnen på 175 grader.


Smält försiktigt smöret (eller margarinet) i en kastrull på spisen eller i en skål i mikron.

Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.


Häll i vaniljsocker och kakao och vispa med lägsta hastigheten på elvispen.


Häll i mjölet. Tillsätt sist det smälta smöret. Vispa försiktigt till en jämn smet och häll smeten i en rund form som man kan smöra och bröa om man vill.


Grädda i 175 grader i ca 20 minuter i mitten av ugnen. Om man vill ha en kladdigare kladdkaka så tar man kortare tid i ugnen.


''

Gå aldrig och bli kär,
det är bara till besvär.
Först får man krama
så armarna blir lama,
sen får man gråta
så kinderna blir våta.

Make me stronger.

Someone will hurt you sooner or later, 
but you just have to decide who's worth the pain

Ny design. Igen.

Nu har jag åter igen haft en tråk - dag och fixade då en ny design.
Vad tycker ni?
Puss & Kram

Tusen gånger starkare

Nu sitter jag i skolan och Malin flätar mitt hår, vi ska snart ha fördjupning.
Efter det så kommer det va en provspelning för en film som heter "Tusen gånger starkare", baserad på boken som är skriven av Christina Herrström. Det är typ som en intervju för alla som vill i skolan.
Måste kila, Malin ska skriva lite i hennes blogg nu.
Puss & Kram

Jag är snäll :)

När jag kom hem upptäckte jag att Rille sov, och han hade sovit hela dagen. Så jag gjorde i ordning en stor omelett med massa godsaker och tänkte väcka honom med den så att han verkligen går upp, men han vaknade innan jag vart färdig (helt ärligt tror jag att han vaknade av lukten), vid 17 - tiden. Han vart ju glad, han gick upp och han fick något att äta.

Snart ska jag till stenhamra till tjejgruppen, som jag för en gångs skull kommer ihåg att gå till idag!
Puss & Kram

En vanlig måndag.

Idag var det en vanlig måndag efter en vanlig helg. Alltså en helt vanlig start på veckan. Jag antar att veckan kommer vara lika tråkig som alla andra veckor i skolan. Nu står jag i skolbibliotekets dator som är seg som fan! Min buss går 16.10 så jag måste vänta i skolan  så länge, allt för att jag inte fick gå 10 min tidigare från min lektion så jag skulle hinna med bussen som gick 15.10! Nejnej, då ska man sitta i skolan som en tönt och stirra upp i taket eller? Får nog hitta på något vettigt under tiden... Vi hade engelska prov imorse också, det gick för ovanlighetens skull bra, förutom en del där man skulle placera ut fem stater på rätt plats i USA och veta vad dom heter. Jag klarade tre.
Puss & Kram

Igår

Igår var jag jättetrött hela dagen, jag låg i soffan från 10-17 och gjorde ingenting. Det var tänkt att jag skulle åka till david också men som sagt, jag var trött... När jag säger nej till att åka till söder och träffa David för att jag är trött, då är något knas! Men jag blev lite piggare på kvällen så jag och Helene gjorde i ordning lite hemmagjord chokladmousse, det var jättegott! Och jusste, igår åt jag också den godaste lasagnen som jag nånsin smakat! Sen var det bara mys i soffan med chokladmousse, kaffe och melodifestivalen som gällde. Jättemysigt!

Idag vaknade jag 8.15, vilket är jättetidigt för mig, men jag var pigg. Sen kom Fredrik och hämtade mig med sin nya moppe och vi åkte till stenhamra och lämnade moppen där så åkte vi vidare med bussen till stan där jag fick träffa David eftersom jag inte träffade honom igår!
Som vi kanske vet så tycker jag om att baka, så när jag och fredrik kom hem så gjorde vi kokostoppar med choklad. Mums!

Här är bilder på gårdagens chokladmousse, med grädde & hackad choklad





Puss & Kram

Hårbollen !

Lia är här nu, har inte träffat henne på jättelänge men hon ska åka nu :'(
Hittade denna bild oxå. Haha
Puss & Kram
 

"Var rädd om det du har"

Jag tänkte göra ett inlägg bara för att tacka personer som hjälpt mig när jag hade det lite svårare, i form av en lista då. Ingen ordning eller något sådant.

Hanna Siirala - Du räddade mig när jag mådde som värst och förändrade mitt liv.
Helene Larsson - Du gav mig ett nytt hem och ett nytt liv.
Towe Sundberg - Du fanns alltid där för mig.
Linnea Dalefur - Du stöttade mig alltid.
Hanna Simson - Du fick mig alltid på bra humör och stöttade mig
Isis Jensen - Du var som en vägg som alltid stöttade mig.
Louise Ivarsson - Du fick mig att se det från den ljusa sidan.
Lovisa Sars - Du har alltid varit där för mig.
Julia Rollfelt - Du gjorde mig glad.
Amaru Munõz - Du fick mig att kunna prata från djupet för första gången.


Tack, ni har hjälpt mig något otroligt!

Mat- Pillan

Nu står jag och Tommie och lagar mat, kyckling med ris och currysås!
Jag gjorde i ordning currysåsen och riset så fick Tommie fixa kycklingen.

David är här också, han ska sova här då :)
Puss & Kram

Mys

Nu har jag mys stund med hundarna framför den varma brasan med en kopp varm choklad och datan framför mig, kan det bli bättre? Idag var det skola igen efter det sköna och välbehövliga lovet, inte så värst roligt... Jag och Malin åkte in till ekerö c ett tag idag och uträttade lite ärenden, sen träffade vi Nicole på bussen så dom följde med mig hem. Nu har dom åkt hem igen!
Jag kan berätta att det är snorhalt på vägen upp till oss, jag ramlade fyra gånger när jag skulle hem, och jag var på väg att ramla säkert dubbelt så många gånger! Folk som sett mig måste ju ha trott att jag varit kraftigt berusad, HAHA!
Jag kan också berätta att Choisy höglöper och kan inte vara i huset med de andra hundarna, så nu är Helene på väg till Hanna för att lämna henne där. Emmet har redan lyckats para sig med Choisy en gång och hon fick spruta för det idag. Inte lika kul...

Imorrn kommer David hit och ska sova här, mys!
Puss & Kram

RSS 2.0